Bullerbyn nästa för Åkesson

Oj – han är ju rasist, hörde jag idag. Det är klart han är rasist. Jimmy Åkesson. Han är superjättemycket rasist. Han tycker inte om muslimer. Han vill repatriera flyktingar. Han vill ” Motverka diskriminering och svenskfientlighet genom att skrota instegsjobben och förbjuda alla andra former av positiv särbehandling, etnisk kvotering/diskriminering på arbetsmarknaden.” Han beskriver islam likt en pest som sprider sig och dödar den ”Svenska kulturen” bit för bit. Jimmy och hans vänner är rasister – ut i fingerspetsarna.

Samtidigt så finns det något större och mer otäckt. Den strukturella rasismen understöder Jimmy. Sverige är ett delat land. Människor verklighet stämmer inte överens med den bild som den etablerade politiken vill ge. Genom att förneka människors rädslor istället för att ta dessa på allvar har vi skapat en grogrund för Jimmy. Han tär och vi när.

 Att stå upp för demokrati och människors värde är något som ständigt måste göras. De etablerade partierna i Sveriges riksdag ska och måste sätta de demokratiska spelreglerna. Vi kommer aldrig acceptera att människor diskrimineras på grund av religion. Vi kommer heller aldrig acceptera att någon diskriminerar på religiösa grunder. Vi kommer aldrig, aldrig, aldrig acceptera att någon diskriminerar överhuvudtaget.

Den bollen ger vi inte till Åkesson. Han ska inte få beskriva världen. Därför måste vi göra det. Krasst och verkligt beskriva världen och hitta lösningar. Jimmy säger att han kommer att göra allt i sin makt för att ”vända trenden”. Han pratar om muslimerna. Läskiga paralleller med en annan otrevlig typ.

Sverigedemokraterna överlever på någon annans andades luft. Det är smart att spela på människors rädslor. Men det är fel, så fel. Kategoriskt och utan skrupler delar han människor i vi och dom.

Idag pratar han om muslimer, imorgon om samer. Vad kommer härnäst? Människor med funktionshinder? Harmynt? Människor med mörkare hy än Jimmy själv? Kvinnor? Jimmy vill leva i ett Bullerbyn. Med små lintottar, kor med skällor och mamma, pappa, barn. Jimmy är inte bara rasist, han är också en fossil.

Härmed vill jag deklarera att Jag tycker mycket illa om Jimmy och hans politik. Fy för honom, fy för hans kamrater och fy för oss etablerade politiker som inte lyckats ta debatten. Det är dags nu. Att locka fram dem ur sina hålor och ta död på vartenda argument.

There are no comments on this post.

Lämna en kommentar